Om oss

SørumFestivalen

en utømmelig kilde av opplevelser

Du har sikkert hørt om Sareptas krukke. Vi bruker ofte det uttrykket som et bilde på noe som aldri tar slutt, noe som betegner overflod. Mange har sagt om statsinntektene at de fremstår som en Sareptas krukke, for Norge er så ufattelig rik. Det skyldes oljevirksomheten.

Men rikdom på gods og gull er i seg selv ikke nok til å skape gode lokalsamfunn. Minst like viktig er trivsel, tilhørighet, engasjement, glede og vennskap også. Da trengs det en Sareptas krukke med et annet innhold. SørumFestivalen er en slik Sareptas krukke, en utømmelig kilde av kulturtilbud til barn, unge og eldre. Innholdet i denne krukka gir opplevelser, skaper og sprer engasjement og tilhørighet.

I 1994 kom OLs fakkelstafett til Sørum. Da ble mange kulturforeninger og kulturentusiaster mobilisert til å gjøre noe sammen. Dette ble starten på et samarbeid og en kulturmobilisering som hele befolkningen senere har hatt glede av. SørumFestivalen har i alle år vært, og er fremdeles, et resultat av enkeltpersoners entusiasme og oppriktige ønske om å vise alle de flotte og gode kulturopplevelser som enkeltpersoner, lag og foreninger kan tilby Sørums innbyggere i alle aldre. SørumFestivalen har skapt mange arenaer for lokale kunstnere og artister. I tillegg har den også brakt verdensstjerner og norske toppartister til Sørum.

Kulturredaktøren i Romerikes Blad, Ola Einbu, skrev i februar 2003 en artikkel om SørumFestivalen. Hans overskrift, ”Festfanfare for kulturen”, kan tolkes både som en honnør til aktørene i festivalen og til Sørum kommune. Både den gang og nå er engasjementet fra kommunen stort. Selvsagt fordi de opplevelser som entusiastene i SørumFestivalen skaper gjennom engasjement, fantasi og ønske om å bidra til et godt lokalmiljø i hele kommunen, er svært viktig for at Sørum skal være den gode kommune.

SørumFestivalen, denne ”Festfanfare for kulturen”, har ikke bare en innholdsrik historie. Festivalen har også en viktig framtid. Derfor spilles denne festfanfaren hvert år, igjen og igjen. For å gi folk i Sørum gode opplevelser og skape trivsel, engasjement og tilhørighet. Det er noe vi trenger – hele tiden.