KunstSkansen: Renninger

Lørdag 18. januar 2020 kl. 13, åpner årets første utstilling i Galleri Blaker Skanse, som har fått tittelen RENNINGER. Velkommen!

Kunstnerne er; Sofia Karyofilis, Sissel Aurland, Inge Jensen og Alf Chr. Samuelsen, som har alle atelierer/verksteder på Blaker Skanse hos KunstSkansen.

Arbeidene fra de fire kunstnerne danner basis for utstillingen som har linjen som tema. De fire kunstnerne tilnærmer seg linjen brukt som et visuelt virkemiddel på hver sin måte i hvert sitt kunstnerskap. Verkene til Sofia Karyofilis har en uendelighet over seg der verket strekker seg ut i rommet. Sissel Aurland sine papirtegninger med tette repeterende loddrette linjer inngir til en taktil sanselighet. I Inge Jensens verk er linjen brukt til å bygge opp rom i maleriet, og i Alf Chr. Samuelsens verk er linjer av metall flettet sammen i ulike vevnader. I utstillingen er kunstnernes blikk og refleksjon førende for innfallsvinklene, der fordypning og materialitet er stikkord.

I verket «Subtraktive skikkelser» har KARYOFILIS benyttet røret og kveilen som omriss av en korpusform i betydningen linje og som romlig tegning. Linjen strekker seg videre opp av kvilen og er ”tegnet” ved hjelp av hammer så den varierer i retning og tykkelse. Ut ifra et latent potensial innenfor en avgrenset ramme, tar verket i bruk trykkfargesystemet CMYK, og stiller linjene i forhold til de hvite galleriveggene som omsluttende ”trykkflate”. (Dette subtraktive fargesystemet fungerer ved at fargene hindrer hvitt lys i å trenge igjennom, eller lys fra å reflekteres tilbake fra det hvite bakteppet, ut ifra sammensetning, tetthet og overlapping med hverandre). CMYK- fargene viser og til mulighet for reproduksjon og multiplisering.

I verket «Stille og Stort» har AURLAND benyttet papirets evne til å danne en skulpturell form. Den store papirflaten henger fra taket etter det ene hjørnet og formes av tyngdekraften. Begge papirets sider er fylt med linjer i den hengende lengderetningen, der repeterende loddrette linjer er tett tegnet uten å krysse hverandre. Små bevegelser i hånden og små variasjoner i mellomrommene er med på å uttrykke en taktil kvalitet. Linjene reflekterer hele kroppens engasjement, der hver linje er tegnet i en eneste lang bevegelse. Papirets tilfeldige og naturlige bevegelser bestemmer hva som er tilgjengelig for betrakterens opplevelse.

I billedkunsten reflekterer JENSEN over natur og kulturinntrykk. Sentralt er arbeidene med trær/skogs-interiør som tema. Gjennom skoginteriørene ønsker han å formidle det sykliske i naturens prosesser som også vår eksistens er helt bundet opp i. Til utstillingen har han tatt utgangspunkt i trær, der hengebjørk-stammer fra Blaker Skanse er brukt som ‘modeller’. Han har lånt første vers av diktet ‘Fra en tømmerhoggers dagbok’ av Hans Børli, som sier det så presist: «Det er høyhet og ro over et tre. Sterkt, likevel gripende vergeløst, står det på moen og tenker milde jordtanker, tålmodighet. Ei skinnende kvit neverbjørk, ei gammal furu med bronsearmene strakt ut i uendelig ømhet for vindene.»

Vev er SAMUELSENs faglige plattform. Enkle spikerrammer og store bordflater erstatter vevstolen, mens ull og bomull er byttet ut med metalltråder. Naturen og kulturelle uttrykk er viktige inspirasjonskilder. Resultatet er summen av modning og bearbeidelser, i spennet mellom orden og et tilsynelatende kaos.

Utstillingsperiode; 18.januar – 9. februar 2020.
Åpningstider; hver lørdag og søndag kl. 12 -16.

Utstillingen er støttet av www.KunstSkansen.com

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 18. januar 2020 kl. 13.
Åpningstale ved Anne-Berit Haavind, kommunalsjef for kultur i Lillestrøm Kommune.

Operaball på Blaker Skanse

Bli med på en fortryllende opplevelse på vintervakre Blaker Skanse i januar. Forbered deg på et magisk operaball med musikk, dans og moro!! Arrangementet passer for alle som er interessert i klassisk musikk, opera, dans, eller for den som bare vil få et minne for livet!

Kommandantboligen på Blaker Skanse 25. januar kl 19:30 – 02:00. Inngang 400kr. Velkomstdrink er inkludert.

Klikk her for å kjøpe billetter.
(MERK: Billettene  til dette arrangementet selges via Tikkio, ikke TicketCo).

Inspirert av Oslo Operaball har Blaker Skanse nå også fått sitt eget operaball.  Operaballstyret, også kalt Operafantomene, gleder seg villt til å dele denne opplevelsen med dere!

Dresskoden er ikke streng – lang kjole og dress, og kanskje en maske, det holder lenge. Men har du lyst til å ta det helt ut med parykk, tiara og bling, så er det fullstendig lov.

Programmet inneholder mye klassisk musikk og opera, som jo navnet tilsier, men presenteres på en variert måte. Både som konsertform og som taffelmusikk og dansemusikk. Her skal man få nyte både musikken og selskapet man kommer med.

Som velkomsthilsen vil de besøkende oppleve et forrykende utendørs flammeshow av Henrik Bøe Larsen ifra Romeriksspillene, så vil de lokale Operafantomene åpne  Sørumfestivalen med en liten sceneoperakomedie. Cirka kl 20 vil Skuggsystrar ta over underholdningen hvor de løfter fram
musikken og livshistoriene til en håndfull kvinnelige komponister fra 1600-tallet til i dag.

Kvelden utarter seg videre med nydelig sang og musikk av far og datter, Richard og Emma Morgan, mens baren og kjøkkenet er åpent. Det vil danses inn i de sene nattetimer.

Champagne, vin, øl, og fingermat står på menyen.

Bli med på denne fortryllende opplevelsen på vintervakre Blaker Skanse i januar. Forbered deg på et magisk operaball med musikk, dans og moro!! Arrangementet passer for alle som er interessert i klassisk musikk, opera, dans, eller for den som bare vil få et minne
for livet!

Friluftsdag ved Fløterbrakka

Bingen Lenseminneforening (BLF) inviterer til Friluftsdag ved Fløterbrakka, Vestby, Sørumsand. Søndag 26. januar 2020 kl ca 13-15. Dette blir et enkelt arrangement, men bål/grillmuligheter, salg av varmt drikke og litt attåt og innomhus fyr på ovnen, blir det. Ta gjerne med eget til grilling. Er det snø, så ta med utstyr til aking og utegøy. Uansett, lurt å ha med noe enkelt å sitte på også.

Det er alltid muligheter for info om tømmerfløting, livet som tømmerfløter, samt BLFs aktiviteter og planer. Så, velkommen til «ælva» en vinterdag. Blir det fryktelig kaldt eller ufyselig vær, tar vi forbehold for arrangementet. Ingen inngangspenger, men kanskje en enkel utlodning, så ta med penger, evt. VIPPS.

Parkering ved gul låve helt innerst i Vestbyvegen. Gangvei ned til Fløterbrakka.

Tidspunkt: kl 13:00-15:00, søndag 26. januar 2020
Sted: Vestby Fløterbrakka, Vestbyvn 71, Sørumsand
Arrangør: Bingen Lenseminneforening
Gratis arrangement

I dag på Valstad: El-gitarens historie

Vi får besøk av gitar(ar)keolog Kjetil Storvik. Han holder foredraget el-gitarens historie. Vi får også høre eksempler av kjente gitarlåter spilt av ham selv.

Dato:  Søndag 26. januar, kl 18.00
Sted: Valstad Cafe
Inngang 50.- (betales ved inngangen)

Velkommen!

Foto: Både med og av Kjetil Storvik

Kalispera! Konsert med gresk folkemusikk

Leo Leonhardsen kommer til Sørum under Sørumfestivalen! Velkommen til en konsert med gresk folkemusikk, sanger og musikk av Mikis Theodorakis, Kabanelis og mange andre på gresk, svensk og norsk. Med bouzouki, sang, gitar, asymmetriske rytmer og fengende, sprø toner fra Middelhavet. Og det er lov å danse!

Dette blir en festkveld i Nansenbygget på Blaker Skanse!

Dato: Søndag, 26. januar kl 19.00
Inngang kr 200. Salg av gresk suppe med brød kr 50
Billetter kan forhåndskjøpes via ticketco, kan også kjøpes ved inngangen.
Klikk her for å kjøpe billetter.

Om musikerne:
Evangelos Vlavianos: Bouzouki, solist og akkompagnatør med små og store orkestre i Europa. Maria Stellas: Sang og rytme i en rekke små og store orkestre. Leo Leonhardsen: Gitarist og sanger med lang fartstid på nordiske veger.

ALL MAKT – Nye Lillestrøm kommune – spesial

TV-kjendis, komiker, satiriker* og politisk ekspert- Eirik Bergesen (45) kommer til SørumFestivalens Rotary program Mandag 27.  jan kl 18.30 med foredraget/forestillingen: «All Makt – Nye Lillestrøm kommune –spesial».

Klikk her for å kjøpe billetter.

*Hver måned møtes flere av landets fremste satirikere på Teaterkjellern i Oslo for å tulle med aktuelle gjester og saker på «All Makt». Dette ledes av Eirik. Kan skreddersys til et bestemt tema og inkludere flere av de andre aktørene fra All Makt-scenen).

Politisk ekspert og satiriker Eirik Bergesen blir programleder på NRK P2 med programmet «All Makt».

Om Eirik Bergesen

Eirik Bergesen er politisk kommentator og satiriker. Eirik kommenterer ofte politikk på TV2 Nyhetskanalen, leder det månedlige satireshowet All Makt og skriver Opplysningskontoret.org. Han har også skrevet for blant andre Bård Tufte Johansen & Harald Eia, Are Kalvø, Anne-Kat, Lindmo, Otto Jespersen, Nytt på Nytt. Han er tidligere diplomat og jobbet i utenriksministerens sekretariat, på DC-ambassaden, EU-delegasjonen i Brüssel og tok aspirantkurset. Han har lang erfaring som konferansier og debattleder.

Intimkonsert Petter Simonsen og Nils Einar Vinjor

Velkommen til kulturkveld på Smakfulle Rom!

Duoen Petter Simonsen og Nils Einar Vinjor er begge profesjonelle artister, kjent for sin vakre vokal og deilige toner. De har igjennom mange års musikalsk samarbeid utviklet en helt personlig stil med unike arrangementer på kjente og kjære sanger. Her vil du garantert kose deg og nynne med!

Billetter i salg på TicketCo nå! Klikk her for å kjøpe billetter.
Kr. 250,- Konsertbillett
Kr. 610,- Konsertbillett og dagens 2-retter middag.
Kr. 720,- Konsertbillett og dagens 3-retter middag.

Dato: 30. januar, kl 18.00

Mat

Kjøkkenet vårt får veldig gode tilbakemeldinger og det skyldes nok stolte kokker og deres kjærlighet til mat. Våre kokke håndplukker ingrediensene, og aller helst kommer de fra de frodige omgivelsene på Romerike. Kjøkkenet utnytter hver eneste del til nye og spennende retter, og følger sesongene.

18:00 Middag (2-retter kr 360,- 3-retter kr 470,-)
19:30 Konsert (kr 250,-)

Meny

Friterte torsketunger med fennikel, grønn chilli og persille
Rosastekt elg fra Viberg med pastinakk, potetputer og tyttebær
Blodappelsin, pistasj og marengsknekk.

Det tas hensyn til allergier og om du er vegetarianer eller lignende.

Drikke kommer i tillegg.

VELKOMMEN TIL SMAKFULLE ROM!

Ravi og 7. klassingene

Torsdag 30. januar 2020 kommer Ravi tilbake til Bingsfosshallen i Sørum! Tradisjonen med at 7. trinnselevene opptrer med en kjent artist er et svært populært prosjekt som både publikum, elever og artister setter stor pris på.

Sted: Bingsfosshallen, Sørumsand
Tidspunkt: kl 19:00, torsdag 30. januar

Priser: kr 275 for vokse og kr 125 for barn (u. 16 år), gratis for barn under 1 år (eller barn som sitter på fanget)

Klikk her for å kjøpe billetter.

OM RAVI:
I 1994 startet han bandet bandet Jaga Jazzist. I bandet spilte han i starten trompet og bidrog med vokal og rap, før han etterhvert overtok som keyboardist. Han var sentral i bandet og deltok på innspillingen av debutalbumet A livingroom hush i 2001, men sluttet like etter albumet var spilt inn. I 1999 ble han med som keyboardist i bandet Briskeby, men sluttet før bandet slo gjennom med debutalbumet Jeans for Onassis i 2000. Han har dessuten spilt keyboard i bandet The Jessica Fletchers (2002–2003).I 2003 var han med som rapper på Folk & Røveres album Bagateller og ble for alvor kjent gjennom sangen «Utadæsjælåplevelse» som ble en stor hit. Samme år begynte han å samarbeide med Anders Løvlie under navnet «Ravi og DJ Løv». Sammen har de gitt ut albumene Lekr butik i 2004 og Den nye arbæidsdagn i 2005. Singler fra albumene har vært «Dødsøt» (2004), «E-Ore» (2005), «Tsjeriåu» med De Månråus (The Monroes) (2005) og «Bitelit» med Treisi Men (2005). I 2006 ga han ut sitt første rene soloalbum Kjøpr Gitar og fikk Gammleng-prisen i klassen rap.Ravi har som kjennetegn at musikkvideoene er tekstet. Tekstingen blir gjort på «ravisk», det vil si etter ren norsk uttale uten doble konsonanter, stumme vokaler og lignende. Ravi fikk i 2004 Norsk Målungdoms dialektpris for sin gode bruk av Vestfoldsdialekt. Han var programleder for serien Landeplage på NRK fjernsynet i 2007, 2008 og 2009. Ravi var høsten 2010 programleder for X Factor sammen med Guri SolbergI 2011 var han programleder for Idol (TV-program) på TV2 og høsten 2012 var Ravi programleder for TV3s Småbruket. I 2017 kom han med nytt album – Disaora!

Dette prosjektet er en del av de lokale produksjonene for Den Kulturelle Skolesekken i Lillestrøm og arrangeres sammen med Lillestrøm kulturskole, område Sørum.

Regnbuekoret 2020

Regnbuekoret er hver vinter Sørums absolutt «vakreste eventyr”, og i år er det ikke noe unntak. Koret består av over 260 barn og blir ledet av Øyvind Fossgård. Lillestrøm kulturskole og Den kulturelle skolesekken er stolte av å i år igjen kunne invitere til stor familiekonsert i Bingsfosshallen.

Klikk her for å kjøpe billetter!

Tidspunkt: 1. februar kl 12:00
Sted: Bingsfosshallen, Sørumsand

Denne gangen skal Regnbuekoret dykke ned i Astrid Lindgrens univers – med Emil, Pippi, Karlsson, Madikken, Ronja med flere. Med god hjelp av et stødig orkester og en dyktig konferansier – Mary Gussiås Johnsbråthen, skal vi i løpet av konserten presentere kjente sanger fra tv-seriene pluss få høre mer om den folkekjære, svenske forfatteren. Som vanlig vil hver enkelt barnehage få utdelt en sang som de skal fremføre alene. Til slutt skal alle barnehagene møtes på scenen og lage skikkelig regnbuefest med noen sanger med trøkk i!

Årets leder for Regnbuekoret er Øyvind Fosgaard. Øyvind jobber profesjonelt som musiker, og foruten å jobbe i Lyriaka og Mikkel og Reverockerne, driver han med et kobbel av andre musikalske prosjekter.

Regnbuekoret er et samarbeidprosjekt mellom Lillestrøm kulturskole, Sørumfestivalen og barnehagene.

Operafest

SørumFestivalen, Frogner Kultursenter og Opera til folket har gleden av å invitere til en skikkelig nyttårskonsert. En twistpose av kjente og kjære operaarier og duetter.

Håkon Kornstad er en av landets mest kjente tenorer, ikke bare når det gjelder opera, men også på tenorsaks. Håkon tar med saksen og sammen med Gjøril Songvoll og Dorina Komani byr han på en aften du sent vil glemme. Her blir det høye toner, dramatikk og full operafest. Bobler i glasset blir det også.

VELKOMMEN

Billetter: 250,- kjøper du via TicketCo. Klikk her for å kjøpe billetter.

Dato: Lørdag, 1. februar, kl 18.00
Sted: Frogner kultursenter