Christiania 12 – et ministorband i toppklasse

Sørum Jazzklubb får storfint besøk av Christiania 12 søndag 2. februar 2020.

Konserten finner sted under SørumFestivalen som i år har 20-årsjubileum. Orkesteret har spilt på Festiviteten 2 ganger tidligere, i 2005 og 2009. Sørum Jazzklubb ble stiftet i 2002 og har arrangert jazzkonsert under festivalen hvert år siden. Dette blir den første SørumFestival i nye Lillestrøm kommune, men det skal forhåpentligvis ikke bli den siste. Og Sørum Jazzklubb vil være med videre.

Klikk her for å kjøpe billetter. 

Christiania 12 ble grunnlagt i 1992 og er satt sammen av noen av de beste musikerne innen norsk jazz. Bandet tar for seg den genuine storbandjazzen fra 1920-årene og framover. Orkesteret er enestående i Norge, og alle musikerne er solister, – ensemblespillet er stilistisk riktig, – røft og med full intensitet. Orkesteret spiller hovedsakelig fra 1930 – tallets repertoar, med musikk av legender som Duke Ellington, Fletcher Henderson, Luis Russel, Louis Armstrong, Don Redman og Count Basie, samt norske komponister fra mellomkrigstiden.

Christiania 12 består av, som navnet tilsier, 12 musikere, men til SørumFestivalens jubileumskonsert kommer de med 13:

Anders Bjørnstad – trompet
Erik Eilertsen – trompet
Torstein Kubban – trompet
Erik Halvorsen – trompet
Johan Bergli – sax/klarinett
Øistein Isachsen – sax/klarinett
Peter Opsvik – sax/klarinett
Ola Rønnow – trombone
Hararld Halvorsen – trombone
Arild Berger – piano
Børre Frydenlund – banjo/gitar/vokal
Svein Otto Aarbostad – bass
Bjørn Olufsen – trommer.