Møt Thorvald Steen

Møt Thorvald Steen: en forfatter som skriver om både det nære og det fjerne. Han har blitt utgitt i 46 land, og skriver både om historiske hendelser og om sitt eget liv.

Forfattermøte 29.1. 19 kl 19.00 på Meierigaarden
Arrangører: Sørum bibliotek og Sørum Folkeakademi
Inngang: Gratis, mulighet for å kjøpe bøker og få signeringer

Som 17-åring fikk han som lovende skihopper beskjed om at han hadde en muskelsykdom, og aldri kunne hoppe igjen. Den siste romanen Det Hvite badehuset fra 2017 avslutter en dypt personlig romankvartett basert på eget liv og sykdomsutvikling. Vi vil også bli presentert for hans historiske romaner. Som få andre har Thorvald Steen gjort en innsats for å skrive om bl.a Saladin, en muslimsk politisk og militær leder.

De internasjonale saladindagene ble innført i 2009 av Litteraturhuset i Oslo etter et initiativ fra ham og den britisk-pakistanske historikeren og forfatteren Tariq Ali. Hvert år kommer forfattere, kunstnere, aktivister, akademikere og intellektuelle til Oslo for å diskutere muligheten for sameksistens og toleranse, i stedet for konflikt og fordommer, i møtet mellom mennesker og land fra såkalte islamske, kristne og jødiske kulturer.

Vi gleder oss til å presentere en spennende og unik forfatter som både ser nært og langt, og berører på tvers av landegrenser. Attpåtil får du høre om en liten bit av Sørums historie til forrett, der Henny Braathen forteller om Meierikroas historie.

Foto: Per Maning, hentet fra Oktober forlags sider