Magnolia Jazzband til SørumFestivalen.

Søndag 3. februar får Sørum Jazzklubb besøk av selveste Magnolia Jazzband. Det er på tide med et gjenhør med dette populære jazzbandet som tidligere har gjestet klubben tre ganger, da i Blaker kirke. Nå kommer de til SørumFestivalen og Festiviteten, Sørumsand.

Magnolia Jazzband ble stiftet i 1972 av trombonist Gunnar Gotaas og er i dag et av Norges eldste band i kontinuerlig drift. Evne til fornyelser er høy – det storslagne jazzorkesteret leverer alltid friske konserter med interessant musikk. Inspirasjon ble også hentet fra Duke Ellington til å blåse nytt liv i norsk folkemusikk og gjøre den swingende.

De er et av få band i Europa som spiller rotekte New Orleans Revival Jazz, en utadvendt musikkstil som binder sammen tradisjonell jazz, gospel og rhythm and blues. Enten det er på konsert, til fest eller i kirken, så har Magnolia alltid med seg sitt helt spesielle ”beat” og sin varme ”sound”.

Magnolia Jazzband har turnert bl.a. i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Sveits, Nederland, Belgia, Frankrike, England, Spania, Italia, Russland, Singapore, Dubai og Colombia. I 2012 ble bandet invitert til å spille på USAs største jazzfestival – New Orleans Jazz & Heritage Festival. Musikerne i Magnolia Jazzband har gjort flere pilgrimsferder til New Orleans, jazzens fødeby, og noen av de til sammen 14 platene bandet har utgitt er spilt inn nettopp der.

Anders Bjørnstad – trompet
Georg Reiss – klarinett, altsax
Gunnar Gotaas – trombone
Håkon Gjesvik – piano
Børre Frydenlund – banjo, gitar, vokal
Sebastian Haugen – kontrabass
Bjørn Olufsen – trommer

Det er en glede å få ønske Magnolia Jazzband tilbake til Sørum Jazzklubb.